Kognitiivisen lyhytterapian opinto-ohjelma (30 + 15 op. sisältäen psykoterapeuttiset valmiudet opintokokonaisuuden) toteutuu Helsingissä, Oulussa ja Turussa sekä etänä.  Työn ohessa suoritettava ohjelma antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet käyttää kognitiivisen terapian työvälineitä ja menetelmiä ja tehdä kohdennettuja terapiajaksoja asiakkaiden kanssa, jotka ovat rakentamassa laadullisesti parempaa elämää, tekemässä hyvinvointia edistäviä elämäntapamuutoksia tai etsimässä toimivampaa suhdetta itseensä ja toisiin. Kognitiivinen terapia on kysytyin ja näyttöön perustuva terapiamuoto, ja aktiivisen, kohdennetun ja ajallisesti rajatun otteensa vuoksi se on myös kustannustehokas. Vuodesta 1990 alkaen kehitetty opinto-ohjelma on saanut paljon kiitosta osallistujien, asiakkaiden ja palvelujen rahoittajien taholta.

Koulutusohjelma soveltuu

  • kaikille, jotka haluavat hyödyntää kognitiivisia menetelmiä työssään tai omassa elämässään
  • uuttaa ammatillista suuntaa etsiville
  • psykoterapeuttisten valmiuksien pohjakoulutukseksi pidempään psykoterapeuttikoulutuksen hakeutuville
  • psykoterapeuteille jotka haluavat kognitiivisen terapian lisäpätevyyden
  • täydennyskoulutukseksi muun alan terapeutille ( fysioterapeutit, puheterapeutit, toimintaterapeutit)
  • Sote-aloilla ja opetustoimessa toimiville ammattihenkilöille
  • ohjaus- ja neuvontapalveluissa tai kuntoutuksessa toimiville.

Ohjelman toteutus

Monimuoto-opiskelu sisältää ohjattua itseopiskelua ja mahdollisuuden verkko-opiskeluun, lähiopiskelupäivän noin kerran kuukaudella ja ohjausta pienryhmissä. Lähiopetukseen ja ryhmäohjaukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Opetus ja kurssikirjat ovat suomenkielisiä, ja ohjelma sisältää laajan kurssiaineiston, terapiassa käytettävät apuvälineet, lukemistot ja lomakkeet. Opintojen aikana kertyvistä opintopisteistä saa opintorekisteriotteen ja opintojen valmistuttua tutkintotodistuksen.

Koulutusohjelman johtajana ja pääkouluttajana toimii psykoterapian kouluttaja, vaativan erityistason psykoterapeutti (VET) ja psykologi Juhani Laakso, jolla on kokemusta psykoterapeuttisesta työstä yli 45 vuoden ajalta.  Hän on kognitiivis-integratiivisen terapian (KIT) kehittäjä ja toimii psykoterapiakoulutuksen johtajana Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Ohjelmaan sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen opintovuoden (kognitiivisen terapian perustaidot-jakson) hinta on 660,- e/lukukausi, yhteensä 1320,- e/vuosi. Pienryhmäopetuksen hinta on  768,- e/ vuosi . Kurssimaksut voi suorittaa useammassa erässä, ja ne ovat verovähennyskelpoisia siltä osin kuin muu maksajataho ei osallistu niihin.

Ilmoittautuminen

Tilaa ilmoittautumislomake sähköpostilla integrum@netti.fi tai täytä lomake ylävalikon kohdassa Opinto-ohjelmat. Opinto-ohjelmaan on jatkuva haku. Hakemukset käsitellään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoitus opintopaikasta tulee omaan sähköpostiin.

LISÄTIEDOT JA KYSYMYKSET

Lisätietoja ohjelmasta antaa kurssisihteeri Kirsi Salopää numerossa 02 2516596 (klo 8-16) ja sähköpostilla integrum@netti.fi