Kognitiivisen lyhytterapian opinto-ohjelma (30 op.) alkaa Helsingissä, Oulussa ja Turussa.  Työn ohessa suoritettava ohjelma antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet käyttää kognitiivisen terapian työvälineitä ja menetelmiä ja tehdä kohdenettuja terapiajaksoja asiakkaiden kanssa, jotka ovat rakentamassa laadullisesti parempaa elämää, tekemässä hyvinvointia edistäviä elämäntapamuutoksia tai etsimässä toimivampaa suhdetta itseensä ja toisiin. Kognitiivinen terapia on näyttöön perustuva terapiamuoto, ja aktiivisen, kohdennetun ja ajallisesti rajatun otteensa vuoksi se on myös kustannustehokas. Vuodesta 1990 alkaen kehitetty opinto-ohjelma on saanut paljon kiitosta osallistujien, asiakkaiden ja palvelujen rahoittajien taholta.

Koulutusohjelma soveltuu

  • kaikille, jotka haluavat hyödyntää kognitiivisia menetelmiä työssään tai omassa elämässään
  • uuttaa ammatillista suuntaa etsiville
  • psykoterapeuttisten valmiuksien pohjakoulutukseksi pidempään psykoterapeuttikoulutuksen hakeutuville
  • psykoterapeuteille jotka haluavat kognitiivisen terapian lisäpätevyyden
  • täydennyskoulutukseksi muun alan terapeutille ( fysioterapeutit, puheterapeutit, toimintaterapeutit)
  • perus- ja erikoissairaanhoidossa toimiville ammattihenkilöille
  • ohjaus- ja neuvontapalveluissa tai kuntoutuksessa toimiville.

Ohjelman toteutus

Monimuoto-opiskelu sisältää ohjattua itseopiskelua ja mahdollisuuden verkko-opiskeluun, lähiopiskelupäivän noin kerran kuukaudella ja ohjausta pienryhmissä. Lähiopetukseen ja ryhmäohjaukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Opetus ja kurssikirjat ovat suomenkeilisiä, ja ohjelma sisältää laajan kurssiaineiston, terapiassa käytettävät apuvälineet, lukemistot ja lomakkeet. Ohjelman suorittamisesta saa todistuksen.

Ohjelmaan sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen opintovuoden (kognitiivisen terapian perustaidot-jakson) hinta on 660,- e/lukukausi, yhteensä 1320,- e/vuosi. Pienryhmäopetuksen hinta on 49,- e ohjaustunnilta (ohjaustunteja yhteensä 16). Kurssimaksut voi suorittaa useammassa erässä, ja ne ovat verovähennyskelpoisia siltä osin kuin muu maksajataho ei osallistu niihin.

Ilmoittautuminen

Tilaa ilmoittautumislomake sähköpostilla integrum@netti.fi tai täytä lomake ylävalikon kohdassa Opinto-ohjelmat. Ohjelmaan on jatkuva haku.

  Katso tarkempi ohjelmasivu ylävalikosta Opinto-ohjelmat.