Ajankohtaista

Koulutuksellinen retriitti Venetsiassa 17.-19.10.2022. Kokemuksellinen tunnetyöskentely terapiassa.

Perinteeksi muodostunut pimeän vuodenajan rantatapahtumamme toteutuu tänä vuonna Italian Venetsiassa, jossa yhdistämme mielenkiintoisen kulttuurikaupungin annin kokemuksellisten terapiamenetelmien opiskeluun.  Pittoreski vanha luostari Istituto Canossiano San Trovaso tarjoaa kauniit puitteet ohjatuille harjoitteille kohtuullisen pienessä ryhmässä kolmen päivän ajan siten että virkistäytymiseen on varattu riittävästi aikaa myös keskipäivällä. Koulutuspaikka sijaitsee Venetsian vanhassa keskustassa, josta pääsee myös vesibusseilla kaikkiin kulttuurinähtävyyksiin. Katso luostarin tiedot tästä: http://www.istitutocanossianosantrovaso.com

Matkanjohtajina ja opettajina ovat mukana psykologi-psykoterapeutit Leena-Maija Lampen, Leena Boltar ja Juhani Laakso, joilla kaikilla on pitkä työkokemus menetelmien ohjaamisesta. Kolmannen aallon kokemuksellisten työtapojen lisäksi pääset tutustumaan psykodraamassa hyväksi havaittuihin yksilötyön menetelmiin, kuten tyhjä tuoli, roolinvaihtoon, distanssin ottamiseen, kokonaisuuden hahmottamiseen ja intuitiivisen viisauden löytämiseen. Kurssi sisältää demonstraatioita ja harjoitteita, opetustuokioita ja kurssimateriaalin sekä mukavaa yhdessäoloa ja tutustumista.

Koulutuspaikka ja työskentelyajat

 • Koulutuspaikka on Istituto Canossiano San Trovaso () Venetsian vanhassa keskustassa. Osoite: Fondamenta de le Romite, Dorsoduro 1323, 30123 Venezia
 • Koulutus alkaa ma 17.10.22 klo 9.00 ja päättyy 19.10.22 klo 13 Ohjelma aikatauluineen lähetetään ilmoittautuneille.Osallistumismaksu
  • 460,- e. Verovähennyskelpoinen ammatinharjoittamisen kuluna.
  • Sisältää ohjelman mukaisen koulutuksen materiaaleineen
  • Ei sisällä matkoja, majoitusta eikä ruokailuja.Ilmoittautuminen
   • Varaa paikkasi 30.6.2022 mennessä lähettämällä viesti kurssisihteeri Kirsi Salopäälle: integrum@netti.fi tai soittamalla 02 2516596.
   • Varaa paikkasi ajoissa sillä matkalle pääsee vain 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä-

Psykoterapeuttiset valmiudet opinto-ohjelma 30 op. psykoterapiakoulutukseen hakeutuville

Kaikille psykoterapeuttisesta työstä ja terapian alan koulutuksista kiinnostuneille. Jakso antaa yleiskuvan parhaista tutkimusnäyttöön perustuvista terapiamuodoista ja niiden taustafilosofiasta, mielenterveystyöstä ja ihmisen kasvusta ja kehityksestä.

Antaa kelpoisuuden hakea pitempiin psykoterapian alan koulutuksiin, kuten kognitiivisen lyhytterapian erityispätevyys -ohjelmaan ja yliopistolliseen psykoterapeuttikoulutukseen. Jakso kehittää taitoa ymmärtää inhimillistä kärsimystä ja sen syitä sekä valmiuksia terapeuttiseen ja ohjaukselliseen työhön. Ensisijaisena viitekehyksenä ohjelmassa ovat kognitiivinen ja integratiivinen sekä uusimman polven psykoterapiat.

Ohjelmaan on jatkuva haku. Jakso alkaa syyskaudella. Ennakkoilmoittautumisen voi tehdä hakulomakkeella. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutusohjelmaan voi hakea ympäri vuoden lähettämällä omat yhteystiedot kurssisihteeri Kirsi Salopäälle e-mail: integrum@netti.fi tai soittamalla numeroon 02 2519 330/Salopää tai täyttämällä sähköinen hakukaavake tästä.

Minfulnessin uudet sovellukset- viikonloppu Helsinki La 14.- Su 15.5.2022

Kaksipäiväisen täydennyskoulutusjakson aikana voit omakohtaisesti perehtyä uusiin strukturoituihin terapeuttisiin menetelmiin, jotka kehittävät uutta suhdetta ja hallintaa mielen tapahtumiin. Jaksolla opitaan miten erilaisia mielen taitoja voidaan yhdistää terapia- tai harjoitteluprosessin aikana parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jakso sisältää demonstraaioita, ohjattuja kokemuksellisia harjoitteita, joita tehdään yksin, pareittain ja suuremmassa ryhmässä sekä opetustuokioita. Harjoitteet sisältyvät laajaan kirjalliseen materiaaliin, joka sisältyy kurssihintaan. Kurssipaikalla on mahdollisuus majoittua edulliseen hintaan. Varaa paikkasi sähköpostilla integrum@netti.fi tai soittamalla 02 2516596/Kirsi Salopää.

Kognitiivisen hypnoterapian lisäpätevyys – ohjelma alkamassa keväällä 2022. Lauantaikoulutus etäyhteyden kautta.

oKognitiivinen hypnoterapia, lyh. KH-terapia (cognitive hypnotherapy) on kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja positiiviseen psykologiaan rakentuva hoitomenetelmä, jonka tuloksellisuudesta on pitkäaikaiseen kliiniseen kokemukseen (mm. Asser Alladin, Trevor Silvester ja Michael D. Yapko) sekä empiiriseen tutkimukseen perustuvaa näyttöä. KH-terapia on osoittautunut tuloksellisemmaksi kuin kognitiiviset ja behavioraaliset tekniikat yksin käytettyinä, myös vertailtaessa pitkän aikavälin hoitotuloksia. KH on tuottanut tuloksia myös muutaman käyntikerran sarjoina ja sen arvellaan muuttavan sitä tapaa millä asiakkaat tuottavat ja ylläpitävät emotionaalista kärsimystä arjessa tapahtuvan itsehypnoosin muodossa.

KH-terapia poikkeaa perinteisestä käsityksestä hypnoosihoidosta, jossa asiakas ymmärretään passiivisena suggestioiden kohteena. KH-terapiassa asiakas löytää ja saa käyttöönsä oman mielensä työkaluja, joiden avulla hän voi säädellä paremmin arjen haastavia ja paineisia tilanteita ja oman kehonsa reaktioita. KH-terapiaa voidaan käyttää kaikissa (lyhyt) terapian vaiheissa: Sen avulla tunnistetaan ongelmat ja niiden juuret, kartoitetaan asiakkaan valmiudet ja (esitietoiset) resurssit sekä synnytetään ja vahvistetaan korjaavia ratkaisumielikuvia ja mielentiloja. Kouluttajana toimii FT, psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti, hypnoterapian kouluttaja Markku Karma.

Jakso alkaa syyskaudella 2022 ja osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyden kautta. Ohjelma sisältää lähiopiskelua 8 päivää ja ohjausta 6 tuntia ryhmissä.  Se antaa vakmiudet tehdä kogniiivista hypnoterapiaa joko pidemmän terapian sisällä tai erillisenä lyhyenä jaksona. Osallistumismaksu on 178,- e opintojaksolta (yht. 8 jaksoa) ja 49,-e/t työnohjauksesta (yht. 6 tuntia). Kurssin hintaan sisältyy laaja suomenkielinen opintoaineisto ja terapian manuaali.

 Kiinnostuneita pyydetään liittymään maksuttomalle kurssisivulle Facebookissa: Kognitiivinen hypnoterapia 2020. Lähiopetuksen ajankohdista sovitaan osallistujien kesken. Voit ilmoittautua mukaan myös sähköpostilla: integrum@netti.fi tai soittamalla 02 2516596 (kurssisihteeri Kirsi Salopää).

 

Uutuus: Tunnekeskeisen kognitiivisen terapian työkirja Suomen oloihin. Tunnetaito-ohjaajan koulutus -webinaari la 2.4..2022 klo 10-15.30. Varaa paikkasi: integrum@netti.fi

Bostonin yliopistossa toimivan professori David
Barlowin vuosikymmeniä jatkuneeseen tutkimustyöhön
rakentuva hoito-ohjelma tunne-elämän sairauksien
hoitoon on VKT-säätiön ja Oxford University Pressin
yhteistyönä tulossa suomalaisten ammattihenkilöiden
ja potilaiden käyttöön.

Laajaan empiiriseen tutkimusnäyttöön ja aivotutkimukseen
nojautuva manualisoitu lyhytterapia koostuu seitsemästä
hoidollisesta elementistä, jotka auttavat vapautumaan
”kielteisten tunteiden oireyhtymästä”, joka voi pitää sisällään
vaikeutta käsitellä omaa mielialaa, ahdistuneisuutta ja pelkoja tai
vihaa. Ohjelma auttaa kohtaamaan uudella tavalla elämään
kuuluvia epämukavia tunteita jäämättä haitalliseen välttämis-
ansaan tai tunteiden tukahduttamiseen, jotka edelleen pitkittävät
ongelman ratkaisua. Sekä potilaille että ammattilaisille käyttäjä.
ystävälliseksi rakennettua ohjelmaa voi soveltaa joustavasti
kaikilla vastaanotoilla, joissa kohdataan masennuksesta ja ahdistuksesta
kärsiviä.

TAITAVA TUNNEMIELI -työkirja (2020). 151 s., A4-koko. Julkaisija: VKT-säätiö.

Tilaukset sähköpostilla: integrum@netti,fi tai soittamalla 02 2516596.

Taitava tunnemieli -ohjelman käyttäjäkoulutus webinaarina la 2.4.2022 klo 10-15. Varaa paikkasi: integrum@netti.fi.

Mielen taidot -kirja laajassa käytössä

Teoksessa esitellään seitsemän keskeistä mielentaitoa, jotka auttavat käsittelemään omia tunteita, ajatuksia ja kehon reaktioita rakentavalla tavalla. Ikiaikaisiin mietiskely-perinteisiin ja moderniin kognitiotieteeseen rakentuvat taidot ohjaavat toimintaa levollisesti ja viisaasti nykyhetkessä. Kirja on ollut laajasti käytössä itsehoito-oppaana ja terapian oheislukemistona. Kirja sisältää pieniä, meditatiivisia harjoitteita, jotka toistettuina vakiinnuttavat taidot osaksi arkielämää.

Kolmannen painoksen myötä teoksen ovat löytäneet arviolta kymmenettuhannet suomalaiset. Juhani Laakso. Mielen taito. Vapauta ajatuksia ja kehitä tunteita. KirjapaJa 2014 (3. painos).