Ajankohtaista

Uutuus: Tunnekeskeisen kognitiivisen terapian työkirja Suomen oloihin. Tunnetaito-ohjaajan koulutus -webinaari la 5.6.2021 klo 9-15.30

Bostonin yliopistossa toimivan professori David
Barlowin vuosikymmeniä jatkuneeseen tutkimustyöhön
rakentuva hoito-ohjelma tunne-elämän sairauksien
hoitoon on VKT-säätiön ja Oxford University Pressin
yhteistyönä tulossa suomalaisten ammattihenkilöiden
ja potilaiden käyttöön.

Laajaan empiiriseen tutkimusnäyttöön ja aivotutkimukseen
nojautuva manualisoitu lyhytterapia koostuu seitsemästä
hoidollisesta elementistä, jotka auttavat vapautumaan
”kielteisten tunteiden oireyhtymästä”, joka voi pitää sisällään
vaikeutta käsitellä omaa mielialaa, ahdistuneisuutta ja pelkoja tai
vihaa. Ohjelma auttaa kohtaamaan uudella tavalla elämään
kuuluvia epämukavia tunteita jäämättä haitalliseen välttämis-
ansaan tai tunteiden tukahduttamiseen, jotka edelleen pitkittävät
ongelman ratkaisua. Sekä potilaille että ammattilaisille käyttäjä.
ystävälliseksi rakennettua ohjelmaa voi soveltaa joustavasti
kaikilla vastaanotoilla, joissa kohdataan masennuksesta ja ahdistuksesta
kärsiviä.

TAITAVA TUNNEMIELI -työkirja (2020). 151 s., A4-koko. Julkaisija: VKT-säätiö.

Tilaukset sähköpostilla: integrum@netti,fi tai soittamalla 02 2516596.

Taitava tunnemieli -ohjelman käyttäjäkoulutus webinaarina la 31.10.2020 klo 10-16. Varaa paikkasi: integrum@netti.fi.

Kognitiivisen hypnoterapian lisäpätevyys – ohjelma syksyllä 2021. Nyt myös etäyhteyden kautta.

Kognitiivinen hypnoterapia, lyh. KH-terapia (cognitive hypnotherapy) on kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja positiiviseen psykologiaan rakentuva hoitomenetelmä, jonka tuloksellisuudesta on pitkäaikaiseen kliiniseen kokemukseen (mm. Asser Alladin, Trevor Silvester ja Michael D. Yapko) sekä empiiriseen tutkimukseen perustuvaa näyttöä. KH-terapia on osoittautunut tuloksellisemmaksi kuin kognitiiviset ja behavioraaliset tekniikat yksin käytettyinä, myös vertailtaessa pitkän aikavälin hoitotuloksia. KH on tuottanut tuloksia myös muutaman käyntikerran sarjoina ja sen arvellaan muuttavan sitä tapaa millä asiakkaat tuottavat ja ylläpitävät emotionaalista kärsimystä arjessa tapahtuvan itsehypnoosin muodossa.

KH-terapia poikkeaa perinteisestä käsityksestä hypnoosihoidosta, jossa asiakas ymmärretään passiivisena suggestioiden kohteena. KH-terapiassa asiakas löytää ja saa käyttöönsä oman mielensä työkaluja, joiden avulla hän voi säädellä paremmin arjen haastavia ja paineisia tilanteita ja oman kehonsa reaktioita. KH-terapiaa voidaan käyttää kaikissa (lyhyt) terapian vaiheissa: Sen avulla tunnistetaan ongelmat ja niiden juuret, kartoitetaan asiakkaan valmiudet ja (esitietoiset) resurssit sekä synnytetään ja vahvistetaan korjaavia ratkaisumielikuvia ja mielentiloja. Kouluttajana toimii FT, psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti, hypnoterapian kouluttaja Markku Karma.

Jakso alkaa syyskaudella 2020 ja osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyden kautta. Ohjelma sisältää lähiopiskelua 8 päivää ja ohjausta 6 tuntia ryhmissä.  Se antaa vakmiudet tehdä kogniiivista hypnoterapiaa joko pidemmän terapian sisällä tai erillisenä lyhyenä jaksona. Osallistumismaksu on 175,- e opintojaksolta (yht. 8 jaksoa) ja 49,-e/t työnohjauksesta (yht. 6 tuntia). Kurssin hintaan sisältyy laaja suomenkielinen opintoaineisto ja terapian manuaali.

 Kiinnostuneita pyydetään liitymään maksuttomalle kurssisivulle Facebookissa: Kognitiivinen hypnoterapia 2020. Lähipetuksen ajankohdista sovitaan osallistujien kesken. Voit ilmoittautua suljetulle kurssisivulle myös sähköpostilla: integrum@netti.fi tai soittamalla 02 2516596.

 

Minfulnessin uudet sovellukset- viikonloppu 23.-24.5.2020 Helsinki

Kaksipäiväisen täydennyskoulutusjakson aikana voit omakohtaisesti perehtyä uusiin strukturoituihin terapeuttisiin menetelmiin, jotka kehittävät uutta suhdetta ja hallintaa mielen tapahtumiin. Jaksolla opitaan miten erilaisia mielen taitoja voidaan yhdistää terapia- tai harjoitteluprosessin aikana parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jakso sisältää demonstraaioita, ohjattuja kokemuksellisia harjoitteita, joita tehdään yksin, pareittain ja suuremmassa ryhmässä sekä opetustuokioita. Harjoitteet sisältyvät laajaan kirjalliseen materiaaliin, joka sisältyy kurssihintaan. Kurssipaikalla on mahdollisuus majoittua edulliseen hintaan. Varaa paikkasi sähköpostilla integrum@netti.fi tai soittamalla 02 2516596/Kirsi Salopää.

Mielen taidot -kirja laajassa käytössä

Teoksessa esitellään seitsemän keskeistä mielentaitoa, jotka auttavat käsittelemään omia tunteita, ajatuksia ja kehon reaktioita rakentavalla tavalla. Ikiaikaisiin mietiskely-perinteisiin ja moderniin kognitiotieteeseen rakentuvat taidot ohjaavat toimintaa levollisesti ja viisaasti nykyhetkessä. Kirja on ollut laajasti käytössä itsehoito-oppaana ja terapian oheislukemistona. Kirja sisältää pieniä, meditatiivisia harjoitteita, jotka toistettuina vakiinnuttavat taidot osaksi arkielämää.

Kolmannen painoksen myötä teoksen ovat löytäneet arviolta kymmenettuhannet suomalaiset. Juhani Laakso. Mielen taito. Vapauta ajatuksia ja kehitä tunteita. KirjapaJa 2014 (3. painos).